Wat is paintball nu eigenlijk

Paintball is…

Paintball is een binnen- en buitensport zonder fysiek contact voor mannen, vrouwen, jong en oud (vanaf 10 jaar). Het is gebaseerd op eenvoudige spelletjes zoals het veroveren van een fort, tikkertje, verstoppertje, e.d. met dat verschil dat het spel voor volwassenen werd ontwikkeld.

Doel van het paintball spel

Het doel van dit avonturen- en actiespel bestaat erin de tegenstrever buitenspel te zetten met verfballetjes. Twee ploegen bekampen elkaar binnen een bepaalde tijdspanne volgens een bepaald spelpatroon, zoals bijvoorbeeld het veroveren van de vlag in het andere kamp terwijl men zijn eigen vlag verdedigt (dit is slechts één van de vele mogelijke spelsituaties).

Tijdens het spel schakelt men zijn tegenstander uit door hem te markeren met een verfplek (‘splash’ in het paintballjargon). Wie getroffen wordt door een vijandelijke verfbal moet het spel verlaten, maar mag bij het volgende spel onmiddellijk terug meespelen. Vanzelfsprekend zijn er deskundige marshals (scheidsrechters) aanwezig om de naleving van de spel- en veiligheidsregels te controleren en eventueel de score bij te houden.

Paintball bevat zowel competitieve als creatieve elementen.

Iedere speler ontvangt een kwaliteitsuitrusting. Deze bevat beschermingskledij, een veiligheidsbril en een verfpistool, waarmee hij verfkogels kan wegblazen. 
Verschillende bedrijven deden reeds beroep op onze service en infrastructuur om hun personeel extra te motiveren of klanten op een originele manier uit te nodigen.

Vergeet wat je weet over paintball
Dit is paintball!

Paintball, niet zomaar een spelletje, dit is een strijd!

Battle-modus aan en gaan!
Samen met je teamgenoten de enemy verslaan is het doel. Maar hoe pak je dit het beste aan? Zoals in elke strijd is het belangrijk dat je met je team bespreekt wie bijv. de sniper acties inzet en dat je elkaar goed ‘gedekt’ houd. Gebruik je sterke kwaliteiten. Zit er een Rambo in het team? Een snelle renner? Daag jezelf en anderen uit, om alles te geven in deze battles! You will not fail! Voorzie jezelf van genoeg munitie zodat jij en je team in het heetst van de strijd kunnen blijven knallen. O.a. TEAM DEATHMATCH, CAPTURE THE FLAG en INFECTED zijn games waarbij je conditie en skills absoluut getest zullen worden! Be prepared..!

Verzin een strategie!

Om een aanval te kunnen weerstaan heb je nodig: een no-fear mentaliteit, een goed communicatie level in je team en voldoende balletjes natuurlijk. Ook kun je met een extremere versie van het wapen strijden! Overleg wie van jouw team let op de verdediging van de tegenstanders, wie jou gedekt houdt als je gaat sprinten om de vlag te veroveren en zorg dat je een sniper ergens hebt zitten dit de target in de gaten houdt! Blijf bijv. in groepjes van 2 lopen, zodat als de één zijn wapen moet bijvullen, de ander hem veilig houd en je meteen een fulltime dekking hebt. Verschuil je achter de vele obstakels nadat je een schot hebt gelost, en terwijl de kogels je om de oren vliegen, kun jij herladen of een nieuwe spot vinden. Voorkom dat je langer op dezelfde plaats zit, ze komen eraan!

Naast de battlegames kun je ook meedoen aan de Bunnyrun. Deze is bedoeld voor de ware strijders, of degene die dénken ware strijders te zijn. Dus nomineer gerust een teamgenoot! Hijs jezelf in een bunnypak, betreed het slagveld en ren voor je leven! Het zou maar net kunnen dat je genadeloos beschoten word, maar naderhand kun je jouw welverdiende verfrissing ophalen bij onze medewerkers in de bar!

Een strategie verzinnen? Klik hier om onze strategy guide te bekijken!